Menu
Gemeentearchief Venray

Gemeentearchief Venray

Door JosKoch op 05 september 2013

Digitaal Archief

Meer en meer gemeenten digitaliseren hun archieven. Met oog op de toekomst, maar ook met oog op gemak: makkelijk zoeken in geboorteregisters en veel meer. Zo ook de gemeente Venray, die Picturae uit Heiloo benaderde voor het digitaliseren van hun archieven. Picturae digitaliseert archieven van gemeenten en collecties van Musea in bundelt deze via een eigen interface in websites en vroeg ons om ook het ontwerp te doen voor het archief van de Gemeente Venray. We hebben al eerder met Picturae gewerkt voor onder andere Musea in Drenthe.

Het idee was om een website te realiseren die visueel aansluit bij de bestaande stijl van de Gemeente Venray, maar wel modern en fris oogt. Dat hebben we bereikt door het bestaande kleurenpakket over te nemen en de vlakverdeling strak en overzichtelijk te houden. Omdat de website buiten de beeldbank om weinig beeld bevat zijn de strakke lijnen in combinatie met overlappende kleuren nodig om de site diepte en gevoel te geven, ondanks dat het uiteindelijk ‘database publishing’ is. Lijsten met ‘data’ moeten aantrekkelijk ogen en bovenal gemakkelijk zijn in gebruik, data doorworstelen is iets waar niemand op zit te wachten.

Kijk zelf

Het gemeentearchief doorsnuffelen, in de beeldbank bladeren of gewoon even naar de website kijken? Dat kan, bezoek http://www.gemeentearchiefvenray.nl

Deel, like of pin