Menu
Drogisterij.net campagne Samen Slank

Drogisterij.net campagne Samen Slank

Door NoonDesign op 04 januari 2014

image-bmicalcOnline motivator voor afslanken

Met de kerstdagen en de jaarwisseling weer achter de rug is het voor veel mensen tijd voor goede voornemens en afvallen is daarvan één van de topscoorders. Drogisterij.net haakt daar goed op in door op 1 januari van start te zijn gegaan met hun ‘Samen Slank’ campagne, waarvoor Noon Design het concept, design en front-end verzorgde. Voor het design van de pagina wilden we een frisse uitstraling en een groot ‘wij’ gevoel – afslanken is nou eenmaal makkelijker als je gemotiveerd wordt door je medeafvallers.

Pagina en banners

De ‘Samen Slank’ campagne bestaat uit een actiepagina met daarop onder andere een BMI calculator en advies, een forum, tips en bijpassende producten. De tips kunnen ook per email worden ontvangen. Om het genoemde wij-gevoel te creëren heeft de bovenkant van de pagina een bewegende header gekregen met foto’s van enthousiaste afvallers. Over de foto’s heen ligt een kleurenlaag om de pagina dynamisch en fris te doen ogen. De typografie op de pagina is bewust slank gehouden om de impact van de boodschap te versterken, maar is nog steeds herkenbaar en passend voor Drogisterij.net. Het forum op de pagina kan door bezoekers worden gebruikt om hun tips en ervaringen te delen met andere bezoekers. Er kan, vanzelfsprekend, ook gereageerd worden op forumberichten. Bij een klik op een onderwerp (of bericht) opent een uitgebreide weergave in een overlay op dezelfde pagina. Daarin worden alle reacties weergegeven en krijgt de bezoeker de mogelijkheid om een bericht te schrijven. De onderkant van de pagina bevat een gedeelte met dynamische producten die met de knoppen er boven gefilterd kunnen worden op categorie.

Om de actie onder de aandacht te brengen ontworpen we, naast de pagina, ook uitingen voor op Facebook, de Drogisterij.net website zelf en externe kanalen als het Google Display Network. Zo heeft de actie één, duidelijk, visueel gezicht.

Deel, like of pin