Menu
Nieuwe website Botanische Tuin Zuidas - Botanische Tuin Zuidas

Botanische Tuin Zuidas

Nieuwe website Botanische Tuin Zuidas

De Botanische Tuin Zuidas, opgericht door het VU in Amsterdam, biedt bezoekers, studenten en patiënten van het VUmc een groene oase met veel bijzondere planten en bomen.

De tuin heeft een meer maatschappelijke rol gekregen. Het merk en de online positie diende daar beter bij aan te sluiten. Op basis van het logo ontwikkelden we een vormtaal, kleurenpallet en eigen iconen. De door Noon Design ontwikkelde website heeft veel ruimte voor foto’s, events en medewerkers – en natuurlijk de tuin zelf. De bijzondere planten en bomen krijgen veel ruimte met tekst en uitleg en zijn opgenomen in de plattegrond, zodat je er in een handomdraai naartoe loopt. De websites is responsive, met speciale versies die zijn geoptimaliseerd voor grote desktopschermen, kleinere desktopscherm en tablets en smartphones. Het WordPress thema is volledig op maat ontwikkelt.

Concept

Concept

Design

Design

Webdevelopment

Webdevelopment
Homepage en Tuin pagina - Botanische Tuin Zuidas Homepage en Tuin pagina
Iconen - Botanische Tuin Zuidas Iconen
Simone Toppers - Botanische tuin Zuidas

Sinds 2015 ben ik betrokken bij de Botanische tuin Zuidas (voormalige Hortus van de VU). Met de nieuwe naam moest er ook een nieuwe site komen.
Noon Design heeft een mooie vertaling gemaakt van het nieuwe logo naar een nieuwe site. Ondanks het beperkt beschikbare budget zijn zij instaat gebleken om een attractieve en goed functionerende site te ontwikkelen.
De zachte en ronde vormen sluiten goed aan bij de beleving van de tuin. Ondanks mijn matige kennis van de digitale tools ben ik in staat de site actueel te houden. En mocht er onverwacht een probleem voordoen waar ik zelf niet uitkom, staan Jos of Benjamin mij bij. Ze zijn creatief, oplossingsgericht en geduldig om het proces in lekentaal uit te leggen.

Fotogalerij en Activiteitenpagina - Botanische Tuin Zuidas Fotogalerij en Activiteitenpagina
Deel, like of pin