Menu
Concept, design en development van een online marktplaats - Gebouwenmarkt

Gebouwenmarkt

Concept, design en development van een online marktplaats

Gebouwenmarkt.nl helpt overheden, scholen en het bedrijfsleven bij de in- of verkoop van gebruikte tijdelijke gebouwen. Noon design heeft het complete ontwikkeltraject van GebouwenMarkt.nl verzorgd: van design tot realisatie.

Het groen is een herkenbare kleur  en staat voor zowel zakelijk als duurzaam. Het logo bestaat uit een geabstraheerde vorm van een gebouw dat zweeft, en ‘pijltjes’ om aan te geven dat ze verplaats- of verhandelbaar zijn. Voor het woord GebouwenMarkt gebruikten we een stoere, dikke kapitaalletter De verschillende categorieën gebouwen hebben een eigen icoon dat gebaseerd is op dezelfde vorm als het logo.
Vanaf de start is noon design betrokken geweest bij dit nieuwe online platform. Uitgangspunt voor de identiteit was een toegankelijk platform, waar de gebouwen goed te bekijken zijn – op zowel desktop computers, tablets als mobiele telefoons. Qua invoer kan de klant op elk moment gebouwen toevoegen.

Concept

De volledige identiteit en het concept van het nieuwe platform is door noon design bedacht. Voor de input zijn diverse brainstormsessies georganiseerd.

Concept

Design

Er is gekozen voor een eenvoudig kleurenpallet en een simpele, illustratieve, vormentaal. Dit is naast de website ook doorgezet in een nieuw logo en de volledige huisstijl.

Design

Webdevelopment

De website is gebouwd met het CMS WordPress, waarbij veel aandacht is uitgegaan naar mobielvriendelijkheid en optimalisatie voor zoekmachines.

Webdevelopment
Overzichtspagina van de gebouwen en een detailpagina van een gebouw - Gebouwenmarkt Overzichtspagina van de gebouwen en een detailpagina van een gebouw
Ontwerp logo, iconen, kleuren en typografie, maar ook visitekaartjes en de volledige huisstijl - Gebouwenmarkt Ontwerp logo, iconen, kleuren en typografie, maar ook visitekaartjes en de volledige huisstijl
Nieuws detailpagina en overzichtspagina met nieuwsberichten - Gebouwenmarkt Nieuws detailpagina en overzichtspagina met nieuwsberichten
Deel, like of pin