Menu
Concept en design van website reisbureau Globe - Globe

Globe

Concept en design van website reisbureau Globe

Globe was het reisbureau van reisorganisatie Oad Reizen. Via dit reisbureau werden all-round reizen aangeboden naar meer dan 60 landen. Globe had meer dan 220 reisbureaus in Nederland. In 2013 kwam de moedermaatschappij financieel in zwaar weer terecht, waarna de bedrijfsactiviteiten van Globe zijn beƫindigd.

Noon design heeft in samenwerking met Poort 80 het concept en het design gerealiseerd voor de nieuwe website van Globe. Het resultaat was een inspirerende nieuwe website die veel persoonlijker en veel informatiever was. Als onderdeel van het nieuwe design heeft de fotografie een prominente rol gekregen. Hiervoor heeft door noon design duidelijke richtlijnen opgesteld. Ook konden bezoekers nu op een gebruiksvriendelijke manier de vestiging in hun buurt zoeken.

Concept

Er is een nieuw concept bedacht met een sterke persoonlijke benadering. Ook is rekening gehouden met verschillende personas. De focus is gelegd op inspireren, informeren, zoeken en boeken.

Concept

Design

De homepagina heeft een magazine-achtige opzet gekregen en er is meer beeld gebruikt. Ook is er een schrijfletter gebruikt om de uitstraling informeler te maken. Tevens zijn de kleuren aangepast en er zijn extra tinten toegevoegd.

Design
Thema landingspagina en detailpagina van een reis - Globe Thema landingspagina en detailpagina van een reis
Homepage en landingspagina bestemming - Globe Homepage en landingspagina bestemming
Deel, like of pin