Menu
Concept, design en frontend voor applicatie Studio Online - Studio Online

Studio Online

Concept, design en frontend voor applicatie Studio Online

Studio Online biedt de mogelijkheid om foto’s vrijstaand te laten maken. De klant kan via een speciale online applicatie op de website de bestaande foto’s uploaden en krijgt deze, met een transparante achtergrond en schaduw, weer teruggeleverd. Een uitkomst voor bedrijven en webwinkels waarbij productfotografie belangrijk is en een uniforme look moet hebben. De bestaande website- en online applicatie waren toe aan een opfrisbeurt.

We ontwikkelden designs en Front-End code voor een moderne applicatie en een volledig responsive website. De designs kregen een frisse- en humanistische noot om het toch soms complexe proces zo licht- vriendelijk mogelijk te houden. De ontwerpen werden gemaakt in samenwerking met het Rotterdamse Online Department. Via een drag-en-drop upload verstuurt de gebruiker de beelden, waarna automatisch de ‘Wizard’ wordt geopend: een proces waarin de opdrachtdetails kunnen worden gespecificeerd. Wel of geen schaduw. PSD of JPEG terugleveren. Beelden retoucheren? Er zijn talloze opties die per opdracht uniek zijn. Elke aanpassing heeft een invloed op de prijs, welke direct terug te zien is in een gespecificeerde kassabon die altijd zichtbaar is aan de rechterkant van het scherm. Om al deze opties en voorkeuren op te slaan en de totaalprijs van de opdracht ‘live’ te tonen maakt de Front End gebruik van complexe JavaScript. De code is hard aan het werk, zonder dat de gebruiker dit merkt. Ben je tevreden met de samengestelde specificaties, dan kun je deze in je eigen omgeving opslaan voor later gebruik. Via een uitgebreid dashboard zijn lopende opdrachten te volgen en afgeronde opdrachten te downloaden.

Studio Online is net als Noon Design gevestigd in het creatieve bedrijfsverzamelgebouw De Greiner in Haarlem. Klik hier om naar de website te gaan.

Concept

Concept

Design

Design

Webdevelopment

Webdevelopment
Mijn opdrachten en opdracht specificaties - Studio Online Mijn opdrachten en opdracht specificaties
Nieuwe kleuren, icons en typografie - Studio Online Nieuwe kleuren, icons en typografie
Contact en homepage - Studio Online Contact en homepage
Over Studio Online en Veelgestelde vragen - Studio Online Over Studio Online en Veelgestelde vragen
Deel, like of pin