Menu
Concept en design voor website Musea in Drenthe - Musea in Drenthe

Musea in Drenthe

Concept en design voor website Musea in Drenthe

Picturea, een bedrijf uit Heiloo dat zich bezig houdt met het digitaliseren van cultureel erfgoed, heeft ons gevraagd een ontwerp te maken voor de website ‘Musea in Drenthe’. Via de website Musea in Drenthe kunnen musea die zijn gevestigd in Drenthe, zich aan een groot publiek presenteren. Dit doen zij door er hun collecties, verhalen en routes te tonen.

Uitgangspunt voor de homepage van de website was de diversiteit van de collecties van de verschillende musea. Daarom staat bovenaan de pagina een carrousel met daarin willekeurige objecten uit die collecties.  Voor pagina’s met collecties wilden we een iets afwijkend beeld ten opzichte van van de standaard archiefpagina’s creëren. Dat hebben we gedaan door de afbeeldingen geen vaste hoogte te geven, waardoor de breedte per plaatje anders wordt. Door de rijen ook nog eens te centreren krijg je een veel dynamischer beeld. Om het beeld rustig te houden hebben we geen zichtbare titel gebruikt – deze zijn pas zichtbaar bij mouse-over.

Concept

Dankzij een duidelijk concept komt de diversiteit van de verschillende collecties volledig tot recht. Er is één grote virtuele collectie ontstaan.

Concept

Design

Dankzij het design van de website komt de collectie goed in beeld. Zo hebben de afbeeldingen op de overzichtspagina geen vaste hoogte, zodat een dynamisch beeld ontstaat.

Design
Detailpagina van een object en overzichtspagina collectie - Musea in Drenthe Detailpagina van een object en overzichtspagina collectie
Kleuren, typografie, iconen - Musea in Drenthe Kleuren, typografie, iconen
Verhalen overzichtspagina en homepage - Musea in Drenthe Verhalen overzichtspagina en homepage
Deel, like of pin